e

Afgelopen zomer bereikte ik de mijlpaal van 20 jaar ondernemer. Een goed moment – als elk ander moment – om eens stil te staan en concreet (opnieuw) richting te geven aan mijn bijdrage aan deze wereld.

De meeste van mijn inspanningen – die geleid hebben tot geldelijke opbrengsten – bevonden zich op het vlak van interim-management … ergo: uren ruilen voor geld.

In mijn ogen een afgeleide vorm van ondernemen en niet echt bevredigend … ik werk aan alternatieven :-)

Geïnspireerd door het gedachtengoed van Simon Sinek (Golden Circle; WHY – HOW – WHAT) is de conclusie verrassend eenvoudig …

De aanvraag voor een IM klus zit altijd in de hoek van WAT. WAT wil een opdrachtgever gefixt hebben?

Dit, terwijl mijn passie zit in de HOW en de WHY.

Mijn passie is; Bedrijven Future Proof te maken, zodat ze er over X jaar nog zijn en daarnaast / daarmee voor zoveel mogelijk mensen het verschil maken in hun werk. 

HOW doe ik dat? Door zoveel mogelijk leiders / beslissers te laten delen in mijn inzicht in wat er aan het gebeuren is, wat er op ons afkomt en te faciliteren hoe jij - als directie - jouw rol pakt om jouw bedrijf / organisatie 'Future Proof' kunt maken. Daarnaast / Daarmee de uitvoerende collega’s een stem geven, te betrekken bij verandering, te ontwikkelen maar ook hun kennis en kunde in te zetten voor de gehele organisatie en hen daarvoor te waarderen.

Onder de naam HOWtodoWHY is mijn passie niet langer verstopt in een ‘paard van Troje’ die de WAT van de klus eigenlijk was, maar profileer ik mij met de HOW en de WHY op de voorgrond.

Tipje van de sluier … Anderen gingen u voor; Van het verlies aan controle zult u beter slapen, niet slechter; er kijken nu zoveel meer ogen mee en denken zoveel meer hersenen mee in uw organisatie. Voor de eerste stap is moed nodig.

The hardest part is starting. Once we get that out of the way, we will find the rest of the journey much easier. 
- Simon Sinek

www.SandraMastboom.nl